________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/29/2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημερώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας καί Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός με αφορμή την έλευση του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας και Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στα Χανιά την 1η Σεπτεμβρίου. 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός δήλωσε: 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο Πρώτος της Ορθοδοξίας και Ύπατος του Γένους μας έρχεται στην Κρήτη. 
Έρχεται την 1ην Σεπτεμβρίου και θα τον υποδεχθούμε, κλήρος καί λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίον και την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της θυγατρός Εκκλησίας της Κρήτης στις 6:30 μ.μ στο αεροδρόμιο Χανίων. 
Σας καλούμε όλους να αντικρύσουμε τον στύλον της ελπίδος και της αγάπης, την σεπτήν κορυφήν της αθάνατης Ορθοδοξίας που μεταλαμπαδεύει το φως της πίστεως για ένα καλύτερο αύριο. 
Ο Πατριάρχης της Ρωμιοσύνης θα επισκεφθεί την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Αγίας Τριάδος τών Τζαγκαρόλων με την ευκαιρία των τετρακοσίων ετών από της ιδρύσεως της Μονής, η οποία και θα του επιφυλάξει θερμή μοναστηριακή υποδοχή. 
Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου από τις 08:00 - 12:00 μ.θα εγκαινιάσει το Καθολικό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Κάστρο Βαρυπέτρου, δια το οποίο από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός εργάζονται η Γερόντισσα και η πολυμελής αδελφότητα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής, προκειμένου να είναι έτοιμος ο ναός δια το κορυφαίον αυτό γεγονός που θεμελίωσε προ δεκαετίας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης. 
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στο μετόχιον της Μονής Χρυσοπηγής που ευρίσκεται εις την Αγία Κυριακή θα τελεσθεί προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου ο αγιασμός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαιδεύσεως δια τα νιάτα της περιοχής μας. 
Μετά την επίσκεψη του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου ο Πατήρ της Οικουμένης θα χαιρετήσει και θα ευλογήσει την ποδοσφαιρική ομάδα του Πλατανιά Κυδωνίας λόγω της εισόδου της εις την Α' κατηγορίαν του ποδοσφαίρου της πατρίδος μας, ενώ το μεσημέρι στις 12:00 μ. θα γίνει η αναγόρευσις της Α.Θ.Π. εις Επίτιμον Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
Στις 3:30 μ.μ ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών δια πρώτη φορά, ώστε η επιστηρικτική ράβδος Του να στηρίξει τις γερόντισσες μοναχές της Μονής και τον περιούσιον λαόν της ευρύτερης περιοχής του Ακρωτηρίου. 
Προσκαλούμε και παρακαλούμε όλους που τόσες δυσκολίες σας κατακλύζουν να έλθετε και να νοιώσετε το ιεροπρεπές αγκάλιασμα στοργής και αγάπης του Παναγιωτάτου Πατέρα μας το οποίον θα δώσει φως και πείσμα για πνευματική ζωή.
Από την Ι. Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails