________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/28/2013

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Φανάρι


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Φανάρι, η εορτή της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, μεγάλο τμήμα των οποίων φυλάσσονται, από το 2004 οπότε και τα μετέφερε από την Ρώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία από το Παραθρόνιο, σύμφωνα και με την παράδοση της Μεγάλης Εκκλησίας του Χριστού, «παραχωρώντας» τον Θρόνο όπου τοποθετείται η εικόνα του προκατόχου του, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. 


Στην θεία λειτουργία εκκλησιάσθηκαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος και Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Άγκυρα, κ. Zurab Pataradze με την οικογένεια του, καθώς και αρκετοί προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επιτρόπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.29 Ιανουαρίου 2013 στις 11:12 μ.μ.

    Η χάρις και η ευλογία των εν Αγίοις Πατέρων ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, να σκέπουν, να φρουρούν και να ευλογούν την Μητέρα Εκκλησίαν, τον Σεπτόν Προκαθήμενον Αυτής Παναγιώτατον Οικουμενικόν Πατριάρχην κύριον Βαρθολομαίον, άξιον διάδοχον αυτών μετά των αξίων συνεργατών του κληρικών και λαϊκών, αλλά και όλην την Ρωμηοσύνην της Πόλεως από κάθε εχθρόν και επιβουλέα. Από κάθε πειρασμόν, ώστε να συνεχίζουν την ευλογημένην παράδοσιν και την μετάδοσιν των νοημάτων και των ναμάτων της Πίστεως και του Γένους μας σε όλον τον κόσμον. Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails