________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/19/2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Χαλκηδόνος Αθανασίου


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα 
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι Συνοδικοί Αρχιερείς, αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μετέβησαν στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Αθανάσιο.  
Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τιμητική έλευσή του στην Επαρχία του και κατέθεσε την πιστότητα και την αφοσίωση του στον Θρόνο. 
Μιλώντας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ιεράρχη "για την πολύτιμη συνεργασία, την κατανόηση και τη συμπαράστασή την οποία έχω και από εσάς και από τους άλλους αγίους Αρχιερείς και έτσι όλοι μαζί προχωρούμε το σκάφος της Εκκλησίας εν αρμονία και όταν έχει τρικυμίες και θύελλες και όταν είναι νηνεμία, εμείς ενωμένοι και αγαπημένοι και σύμψυχοι και ομόψυχοι οι Ιεράρχαι του Θρόνου προσπαθούμε να διακονήσουμε το ποίμνιο προασπιζόμενοι ταυτόχρονα και τα ιερά συμφέροντα του Θρόνου. Η Ιερότης σας είναι πολύτιμος συμπαραστάτης στον αγώνα αυτό". 
Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο παρέστησαν Ιεράρχες του Θρόνου από την Πόλη και το Εξωτερικό, ο ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Νικηφόρος Ψυχλούδης, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Χάλκης Άρχων Βασίλειος Σταυρίδης και άλλοι Άρχοντες Οφφικιάλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Χαλκηδόνος Καθηγητής Γεώργιος Στεφανόπουλος, Κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου Işık, Κληρικοί της Μητροπόλεως, Κοινοτικοί παράγοντες, εκπρόσωποι του κυβερνώντος Κόμματος (ΑΚΡ) και του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλκηδόνος με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο και πλήθος πιστών από την Πόλη και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails