________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/28/2013

ΤΟ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ο Σύλλογoς Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδος, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, ανήμερα του Αγίου Γρηγορίου, τέλεσε στο Οικονομείο της  Ανατολικής Θράκης (Kumburgaz), εκατονταετές μνημόσυνο - τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των σφαγιασθέντων στο Οικονομείο  την 25η Ιανουαρίου 1913. 
Το τρισάγιο τελέστηκε στην πλατεία της κωμοπόλεως από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στη σχετική παράκληση του Συλλόγου και μετέβη στην περιοχή γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ικονίου Θεόληπτο και τον Κωδικογράφο διάκονο Παϊσιο. 
Παρέστησαν βαθιά συγκινημένοι συγγενείς και απόγονοι των σφαγιασθέντων, οι οποίοι κατάφεραν να δώσουν το παρόν, στον τόπο της σφαγής, ακριβώς 100 χρόνια μετά, τιμώντας, έτσι,  την μνήμη των προγόνων τους. Ένα τρισάγιο μνήμης και τιμής για τα παιδιά της Θράκης, αυτά που έμειναν πίσω – θαμμένα ή άταφα - και αυτά, που μετά το βίαιο εκτοπισμό τους, εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες. 
Ακολούθησε δεξίωσις σε παρακείμενο Κέντρο, όπου τον Πατριάρχη προσφώνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Άγγελος Σιδηρόπουλος, και έγινε ανταλλαγή δώρων παρουσία και του Προέδρου (Μουχτάρη) του Kumburgaz. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails