________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/10/2013

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος άγει αύριο τα ονομαστήριά του, επί τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.
Ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει σήμερα κατά τον Εσπερινό της εορτής στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή (6.00 μ.μ.) και εν συνεχεία θα παραθέσει δεξίωση στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού. 
Αύριο το πρωί θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, συγχοροστατούντων Αρχιερέων του Θρόνου από την Πόλη και το εξωτερικό. 

2 σχόλια:

  1. Πολυχρόνιον ποιῆσαι Κύριος ὁ Θεός τόν Παναγιώτατον καί Σεβασμιώτατον ἡμῶν Αὐθέντην καί Δεσπότην, τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην, κύριον κύριον Βαρθολομαῖον. Κύριε, φύλαττε Αὐτόν εἰς πολλά ἔτη. Ἀμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.11 Ιουνίου 2013 στις 6:04 μ.μ.

    Η 11η Ιουνίου είναι η ημέρα, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και τιμά την μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα. Την ημέρα αυτή, έχει τα σεπτά ονοματήριά του και ο Πρώτος της Ορθοδοξίας μας, ο Ύπατος του Γένους μας, ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος. Είναι ο άνθρωπος πού αγωνίζεται για τα δίκαια της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, του Γένους και της Ρωμηοσύνης. Είναι ο Πατριάρχης πού έκανε την Ορθόδοξη Εκκλησία μια υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο παγκόσμιο γίνεσθαι. Για όλα αυτά και πολλά άλλα, όλοι μας Παναγιώτατε, ευχόμαστε στον Άγιο Τριαδικό Θεό να Σας κρατά σε υγεία, να Σας ευλογεί και να Σας ενδυναμώνει στο μεγάλο έργο Σας. Να χαίρεστε τους κόπους και τους καρπούς των κόπων σας, μαζί με τους εκλεκτούς Σας Συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς.
    Πολλά και ευλογημένα τα έτη και η Πατριαρχία Σας Παναγιώτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails