________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/05/2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ "ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2019" (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή 4 Αυγούστου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο Νιχώρι του Βοσπόρου τελέστηκε ο Εσπερινός και η Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Ακολούθως, στον αυλόγυρο της Παναγίας Κουμαριώτισσας, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Πατριάρχου, η δεύτερη εκδήλωση των Θεοτοκείων 2019, των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Κοινότητα Νεοχωρίου κάθε Αύγουστο, με αφορμή την πανήγυρι της Παναγίας. 
Έγινε η παρουσίαση του περιηγητικού βιβλίου "Το Μαρμαρένιο Νησί. Περιηγήσεις στον Μαρμαρά της Προποντίδας" του δρ Ιωάννη Παπαχρήστου από τις Εκδόσεις Μπαλτάς.
Το βιβλίο παρουσίασαν ο Νίκος Παπαϊωάννου, υπ. διδάκτωρ ΔΠΘ, και ο Μεχμέτ Ακίφ Γιλντιρίμ, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κοτζάελι, ενώ μίλησε και ο ίδιος ο συγγραφέας. 
Προλόγισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε.
Εκτός του Οικουμενικού Πατριάρχου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Επόπτης Περιφερείας Βοσπόρου, κληρικοί της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, πρόεδροι και μέλη άλλων εκκλησιαστικών επιτροπών και ομογενειακών ιδρυμάτων και πλήθος κόσμου. 
Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν νηστίσιμα κεράσματα με τη φροντίδα των πάντα πρόθυμων κυριών της Κοινότητας. 
Η Κοινότητα Νεοχωρίου ευχαριστεί θερμά τις Εκδόσεις Μπαλτά, οι οποίες ευγενικά χορήγησαν 20 αντίτυπα του βιβλίου, μέρος των οποίων αποφασίστηκε να διατεθεί στις βιβλιοθήκες των ομογενειακών σχολείων και ευαγών ιδρυμάτων.
Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails