________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/24/2019

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ [video]


Όπως ξανασυνέβη στη Ζάκυνθο, στις 17 Δεκεμβρίου 2018, κατά την χειμερινή εορτή του Αγίου Διονυσίου, δύο μόλις ημέρες μετά την Ενωτική Σύνοδο των Ορθοδόξων της Ουκρανίας και την ίδρυση της νέας Εκκλησίας, έτσι και σήμερα, 24 Αυγούστου 2019, κατά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Ζάκυνθο (επί τη μεταθέσει του Αγίου Διονυσίου εκ Στροφάδων), μνημονεύτηκε στα Δίπτυχα ο Προκαθήμενος της νέας Εκκλησίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος. 
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως της σημερινής Εορτής του Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Αξώμης κ. Δανιήλ, του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄.
Ο Σεβ. Δωδώνης ευθαρσώς υπεραμύνεται των ιεροκανονικών δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου να χορηγεί Αυτοκεφαλίες σε τοπικές Εκκλησίες (εν προκειμένω στην νεοπαγή της Ουκρανίας), θεωρεί μάλιστα ότι, μετά την χορήγηση κάποιου Τόμου δεν χρειάζεται και η οποιαδήποτε έγκριση ή επιβεβαίωση για την ένταξη της νέας Εκκλησίας στα Δίπτυχα.
Στη σημερινή θεία Λειτουργία τα Δίπτυχα απέδωσε συμπτωματικώς ο εκ Ζακύνθου καταγόμενος Πανοσιολ. π. Αλέξανδρος Κούτσης, Τριτεύων Διάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails