________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/18/2019

ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟ


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι Επίσκοποι των Χριστιανικών Αποστολικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αυστραλία, στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο. 
Στην επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, συμμετείχαν ο Μελχίτης Καθολικός Επίσκοπος κ. Ρόμπερτ Ραμπάτ, ο Αρχιεπίσκοπος των Μαρωνιτών κ. Άμελ Σιάνον Νόνα, ο Μητροπολίτης της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Μελέτιος Μάλκη Μάλκη, ο Επίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας κ. Χαιζαγιούν Ναζαριάν, ο Επίσκοπος της Καθολικής Αρμενικής Εκκλησίας κ. Βασίλειος Σουσανιάν, ο εκπρόσωπος της Κοπτικής Καθολικής Εκκλησίας π. Ανδράουες Φαράζ και ο Γραμματέας του οργανισμού π. Ηλίας Νακχούλ εκ της Μαρωνιτικής Καθολικής Εκκλησίας, ενώ λόγω εκτάκτου προβλήματος δεν παρέστη ο Μητροπολίτης Βασίλειος του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Παρόντες επίσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Μελόης κ. Ευάγριος. 

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών καλωσόρισαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας και τον συνεχάρησαν για την έντονη δραστηριότητά του και την πρόοδο που έχει επιδείξει η Ιερά Αρχιεπισκοπή κατά το σύντομο διάστημα της παραμονής του στην Αυστραλία. Εν συνεχεία μελετήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ζητήματα μεταναστεύσεως κληρικών στην Αυστραλία και θέματα κοινωνικού και ηθικού προσανατολισμού, όπως αυτά των εκτρώσεων, της ευθανασίας και των εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει κάθε προσπάθεια για το κοινό καλό όλων των τοπικών αναγνωρισμένων Εκκλησιών προς την Αυστραλιανή Κυβέρνηση και προς κάθε αρμόδια υπηρεσία, ενώ τόνισε ότι η ενιαία φωνή πρέπει να χαρακτηρίζει το χριστιανικό κόσμο τουλάχιστον στα θέματα που σχετίζονται με την Πολιτεία. Οι Επίσκοποι προσέφεραν στον Αρχιεπίσκοπο εικόνα της Αναστάσεως, φιλοτεχνημένη με την κοπτική τεχνοτροπία. 
Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των φιλοξενουμένων από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails