________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/05/2018

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ενωτική Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η Σύνοδος, την οποία θα συγκαλέσει ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο. 
Σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν οι ιεράρχες όλων των εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών που υπάρχουν σήμερα στη χώρα, οι οποίοι θα εκλέξουν τον προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος προκαθήμενος θα φέρει τον τίτλο "Αρχιεπίσκοπος Κιέβου και Μητροπολίτης πάσης Ουκρανίας" και θα είναι τελευταίος στη σειρά των Διπτύχων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 
Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους αρχιερείς της Εκκλησίας υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο του πατριαρχείου της Μόσχας. 
Την ανακοίνωση για την Ενωτική Σύνοδο έκανε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πιότρ Ποροσένκο, μιλώντας σήμερα Τετάρτη, σε ένα τοπικό κυβερνητικό φόρουμ στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails