________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/17/2018

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Στο σημερινό Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, επί τη μνήμη του Αγίου, κατά τα Δίπτυχα μνημονεύθηκε ο προκαθήμενος της νεογέννητης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου κ. Επιφάνιος. 
Της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, όταν προεξάρχει, μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ως τιτουλάριος ιεράρχης των Νέων Χωρών. 
Η σημερινή μνημόνευση του Κιέβου Επιφανίου σε Ελλαδικό έδαφος, στοιχείται, καθώς φαίνεται, στην χθεσινή μνημόνευση του νέου προκαθημένου και κατά την χθεσινή χοροστασία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Νιχώρι του Βοσπόρου. 
Δείτε τα Δίπτυχα στη Ζάκυνθο, στο βίντεο ακολουθεί, στο 2:13:56. 
Ο διάκονος εκφωνεί: "Επιφανίου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας". 



Δείτε στο σχετικό βίντεο που επιμελήθηκε ο Αρχιμ. Ρωμανός Αναστασιάδης και τις δύο πρόσφατες μνημονεύσεις του Κιέβου Επιφανίου, στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails