________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/30/2018

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΓΚΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος / Φως Φαναρίου

Το κλίμα σήμερα στην ιστορική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας, η οποία, ως γνωστό, ευρίσκεται κοντά στο αρχαίο βυζαντινό λιμάνι της Πόλης, ήταν εορταστικό και πανηγυρικό, όπως αρμόζει άλλωστε στο πνεύμα των ημερών. 
Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, όμιλος νέων από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών έψαλε τα κάλαντα. 
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και το εόρτιο γεύμα της Περιφερείας Υψωμαθείων, Βλάγκας και Κοντοσκαλίου. 
Κατά την εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Πατριαρχικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ και άλλοι κληρικοί. 
Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κοντοσκαλίου και του Δημοτικού Σχολείου Βλάγκας απήγγειλαν ποιήματα και έψαλαν τα κάλαντα με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Οι κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βλάγκας με μεγάλη επιτυχία εφρόντισαν για το γεύμα και το στολισμό της αίθουσας. 
Εκφράζονται πολλές ευχαριστίες στον δραστήριο ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας π. Βασίλειο Ιωαννίδη, στον ακούραστο πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αναστάσιο Χονδρόπουλο, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, υπο την προεδρία της δραστήριας κ. Ευδοκίας Θεοδωρίδου, στην κυρία Ιουλία Μπαρμπούνη και στην δεσποινίδα Σταυρούλα Ζεγκίνη, καθώς και στις κυρίες Ζανίν Παναγιώτου και Ειρήνη Πουσκιούλογλου, για την προετοιμασία και την κατά πάντα επιτυχή διοργάνωση της όλης εκδήλωσης. 
Η Κοινότης μας εύχεται σε όλους καλή Πρωτοχρονιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails