________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/25/2018

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Στην Παναγία την Κουμαριώτισσα στο Νιχώρι του Βοσπόρου γιορτάστηκαν και φέτος με πνεύμα αδελφοσύνης τα Χριστούγεννα. 
Το βράδυ της Παραμονής της μεγάλης χριστιανικής εορτής τελέστηκε υπό του ιερατικώς προϊσταμένου της Κοινότητας, Αρχιμ. Αγαθαγγέλου, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια παρατέθηκε εόρτιο δείπνο σε όλο το εκκλησίασμα. 
Η χορωδία και οι μουσικοί των εκδόσεων ΙΣΤΟΣ έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα από Καππαδοκία, Θράκη, Χίο κ.α. περιοχές του Ελληνισμού. 
Ρωμιοί, Αρμένιοι, Τούρκοι, Ρώσοι, Γεωργιανοί, φίλοι από την Αντιόχεια, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής, γλώσσας, ακόμα και θρησκείας, με πνεύμα αγάπης κι αδελφοσύνης συναντήθηκαν και φέτος τα Χριστούγεννα στο Νιχώρι. 
Ένα μωσαϊκό ανθρώπων και πολιτισμών, που επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι μέσα από τη συνύπαρξη "η Ρωμιοσύνη ανθεί και φέρει κι άλλο"!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails