________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/26/2018

Η γιορτή των παιδιών στην Ταλλίνη της Εσθονίας (φωτό)


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα και φέτος στην Έδρα της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, την όμορφη και ιστορική Ταλλίνη. 
Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος λειτούργησε ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης κ. Στέφανος με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού. Μετά το Ευαγγέλιο, κατά την τάξη, αναγνώστηκε σε όλους τους Ναούς της Εσθονικής επικράτειας το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα το οποίο απευθύνει προς όλους ο Σεβασμιώτατος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου. 
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά η οποία συμπεριελάμβανε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια, τα οποία απέδωσε η χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Συμεών. 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος μίλησε απευθυνόμενος στους γονείς και στα παιδιά σχετικά με τη δύναμη του δεσμού της οικογένειας και στη συνέχεια μοίρασε, κατά το έθος, δώρα στα παιδιά. Η συνήθεια αυτή των δώρων είναι χαρακτηριστική και έχει πια γίνει θεσμός για την Εσθονική Εκκλησία. Κατά την παράδοση το κάθε παιδί παρουσιάζεται μπροστά στον Μητροπολίτη, λέει ένα ποίημα ή ένα τραγούδι ή μια μικρή ιστορία και αυτός σε ένδειξη ευχαριστίας του δίνει ένα δώρο. Μεταξύ των άλλων φέτος το δώρο των μικρών παιδιών ήταν ένα πάσλ με την εικόνα του Χριστού. Για την Αρχιεπισκοπή της Ταλλίνης και τις δύο επισκοπές Τάρτου και Πάρνου θα μοιραστούν φέτος περισσότερα από 1300 δώρα σε όλες τις ενορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails