________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/31/2018

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Π.Α. Ανδριόπουλος 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκοψε σήμερα την Βασιλόπιτα για το 2019 στην Αίθουσα του Θρόνου στο Φανάρι, μετά τον Μ. Εσπερινό της Πρωτοχρονιάς στον Πατριαρχικό Ναό και αφού είχε δεχθεί για τις καθιερωμένες ευχές τους Αρχιερείς του Θρόνου και την Πατριαρχική Αυλή.
Το φλουρί της πίτας των Αρχιερέων του Θρόνου "έπεσε" στον Μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμο, ενώ το φλουρί της πίτας στην Αίθουσα του Θρόνου, στην Πρόξενο Δανάη Βασιλάκη.
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον Πατριάρχη, κατά το έθος, οι μαθητές της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής. 
Στην προσλαλιά του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντάς το ως μια «ιστορική απόφαση» του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συναντά αντιδράσεις, αλλά η Μητέρα Εκκλησία προχωρά αταλάντευτα στην αποστολή της ως Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Κυριακή στο Φανάρι, εορτή των Θεοφανείων, θα παραδοθεί επίσημα ο Τόμος της Αυτοκεφαλίας στον νέο Προκαθήμενο, Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, παρουσία και του Ουκρανού Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο.
Ο Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δύο προαγωγές στην Πατριαρχική Αυλή. Ο διάκονος Αλέξανδρος προήχθη σε τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων και ο διάκονος Καλλίνικος σε διάκονο «της σειράς». 
Επίσης, ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο προσφυγικό που ταλανίζει την ανθρωπότητα και ιδιαιτέρως την περιοχή της Μ. Ανατολής, ευχόμενος ειρήνη για το 2019 στον σύμπαντα κόσμο.
Τέλος, ευχήθηκε μέσα στο νέο έτος να πραγματοποιηθούν και οι Εκλογές στις Κοινότητες της Πόλης, όπως είναι δημοκρατικό δικαίωμα των νομοταγών Ρωμιών.



φωτογραφικό υλικό του Αριστείδη Βικέτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails