________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/30/2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΙΝΙΤΣΑ ΣΥΜΕΩΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΟΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


π.α. ανδριόπουλος
Το …αμερόληπτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων (sic) ΡΟΜΦΑΙΑ, δημοσίευσε σήμερα, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, την είδηση ότι «ο πρ. Μητροπολίτης Βίνιτσα ζητά να τον επαναφέρουν στην Επαρχία του…Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Συμεών, απευθύνει γραπτή έκκληση προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο και ζητά την αποκατάστασή του. Επίσης ο πρώην Μητροπολίτης Βίνιτσας τον οποίο δεν ακολούθησε σχεδόν καμία εκκλησία της Επαρχίας του, προσέφυγε στο Τοπικό Δικαστήριο και ζητά να ορισθεί και πάλι Επικεφαλής της Μητροπόλεως.» 
Όλα τα παραπάνω τα διέψευσε πάραυτα και πανηγυρικά ο Μητροπολίτης Βίνιτσα Συμεών, ο ένας εκ των δυο Ιεραρχών της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία που συμμετείχαν στην Ενωτική Σύνοδο του Κιέβου και ήταν και υποψήφιος για αρχηγός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας. Ο Βίνιτσα Συμεών ξεκαθαρίζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στην Ρωσική Εκκλησία τονίζοντας πως η πορεία προς την Αυτοκεφαλία είναι «μη αναστρέψιμη». 
Ο Μητροπολίτης Συμεών προσέφυγε στη Δικαιοσύνη της χώρας του κατά της απόφασης της Συνόδου υπό τον Ονούφριο, ώστε να μπορέσει να έχει ξανά πρόσβαση στην Μητρόπολη και τους ναούς του, αλλά και για να προασπίσει την τιμή και την αξιοπρέπειά του, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Βινίτσα. 
Ο κ. Συμεών κάνει λόγο για πόλεμο πληροφοριών ο οποίος έχει ξεσπάσει στη χώρα και ζητά από τους πιστούς να ακούν μόνο όσα λέγονται από τον ίδιο και από τις επίσημες ανακοινώσεις που εκδίδει το γραφείο Τύπου του. 
Και κατακλείει την ανακοίνωσή του: «Εμείς, οι Ορθόδοξοι Ουκρανοί, πρέπει να ενωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά. Τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είμαστε ενωμένοι γύρω από τον Χριστό και την Εκκλησία Του και όλοι να κατανοήσουν ότι η αυτοκεφαλία είναι μια πραγματική ευκαιρία για να ξεπεραστεί ο πνευματικός διαχωρισμός που υπάρχει στην χώρα μας για σχεδόν τρεις δεκαετίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails