________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/13/2018

Πρώτη τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Κίεβο από την Εξαρχία του Οικουμενικού Θρόνου (φωτό και βίντεο)


Στον περικαλλή, ιστορικό και περίοπτο Ναό του Αγίου Ανδρέου Κιέβου, ο οποίος παραχωρήθηκε για χρήση από την πολιτεία της Ουκρανίας στον Οικουμενικό Θρόνο, τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, Θεία Λειτουργία από τον Πατριαρχικό Έξαρχο, Επίσκοπο Έντμοντον Ιλαρίωνα, επί τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου, με το ιουλιανό ημερολόγιο.  
Καίρια μέρη της Θείας Λειτουργίας εψάλησαν στα ελληνικά και μνημονεύθηκε το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος θα προεδρεύσει στην "Ενωτική Σύνοδο" του ερχόμενου Σαββάτου, που θα αναδείξει τον προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σημειωτέον ότι ο Ναός αποκαθίσταται αυτό τον καιρό από τις φθορές του χρόνου, όμως θεωρούμε ότι η τέλεση εκεί της Θείας Λειτουργίας, εν μέσω συντηρήσεων του εσωτερικού του, είναι άκρως συμβολική κι ενδιαφέρουσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails