________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/22/2018

Ο ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ


Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, ποιμενάρχης της Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τα Μέσα Ενημερώσεως, την πρωτοφανή και άκρως προσβλητική φραστική επίθεση που εξαπολύθηκε κατά του προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του θεσμού της Μητρός Εκκλησίας. 
Τέτοιου είδους επιθέσεις αποκαλύπτουν τους εκφραστές και τους εμπνευστές τους. Νομοτελειακά οι ύβρεις και οι συκοφαντίες επιστρέφουν πάντα σε εκείνους που τις διατυπώνουν. Γι΄ αυτό και λυπούμαστε για εκείνους και παρακαλούμε τον Κύριο, εν όψει, μάλιστα, της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, να τους συγχωρήσει. «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι». 
Εμείς δοξολογούμε το Όνομα του εν Τριάδι αληθινού Θεού, ο Οποίος μας χάρισε στις δύσκολες αυτές ημέρες έναν τόσο ικανό Πατριάρχη, εμφορούμενο υπό γνησίου εκκλησιαστικού φρονήματος και εκδαπανώντα εαυτόν υπέρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Ακολουθώντας το παράδειγμά του, συνεχίζουμε τον ανιδιοτελή αγώνα μας υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και της κανονικής τάξεως, έτσι όπως μας τη διδάσκουν οι αυθεντικές πηγές και τα κείμενα της Ιστορίας μας. Ευχόμαστε σε όλους ανεξαιρέτως, Καλά Χριστούγεννα!»
Από την Ι. Μητρόπολη Βελγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails