________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/24/2018

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη ανθεί και φέρει κι άλλο! Και δίνει τη δυναμική μαρτυρία της στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. 
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χαρούμενες παιδικές φωνές των ομογενών μαθητών κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους της Πόλης, την παραμονή των Χριστουγέννων. 
Με επικεφαλής τον ακούραστο διευθυντή του Ζωγραφείου Γιάννη Δεμιρτζόγλου, ομογενείς και πολλούς εξ Ελλάδος κατοίκους της Πόλης, βγήκαν στην μεγάλη οδό του Πέραν έψαλαν με πολύ κέφι τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκά στους περαστικούς. Παρών και ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης από την Ελλάδα. 
Ιδιαιτέρως θερμή ήταν η ανταπόκριση των περαστικών που βρέθηκαν στην εκδήλωση που στήθηκε στον κεντρικότερο δρόμο της Πόλης, ενώ έτυχε και ευρείας κάλυψης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 
Η χριστουγεννιάτικη ποµπή ξεκίνησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και κατέληξε στο Σισµανόγλειο Μέγαρο, όπου τους καλαντιστές υποδέχθηκε η Πρόξενος Δανάη Βασιλάκη. 
Από εκεί κατευθύνθηκε στο Φανάρι όπου τα νιάτα της Ρωμιοσύνης τραγούδησαν τα κάλαντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μετά συνέχισαν στο Γηροκομείο Βαλουκλή όπου μοιράστηκαν στιγμές θαλπωρής με τους γηροκομούμενους προσφέροντάς τους δώρα και τραγουδώντας τους σκοπούς των Χριστουγέννων και τραγούδια της Πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails