________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/24/2019

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας


Σήμερα, Κυριακή 24η Μαρτίου Β’ Κυριακή των Νηστειών, η Κοινότητα-Ενορία του Προφήτη Ηλία Νόργουντ φιλοξένησε τους επίσημους εορτασμούς της εθνικής μας γιορτής 25ης Μαρτίου 1821 στην Νότια Αυστραλία. 
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου και της επίσημης Δοξολογίας, τα ελληνικά σχολεία της Κοινότητος-Ενορίας Προφήτου Ηλιού Νόργουντ ετοίμασαν και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη σχολική γιορτή. Η παρέλαση, ο εθνικός ύμνος της Ελλάδος και της Αυστραλίας, τα ποιήματα και τα εθνικά μας τραγούδια, οι λεβέντικοι ελληνικοί χοροί και το πατριωτικό ήθος, θύμισαν παλιές εθνικές γιορτές και παρελάσεις που έδωσαν ένα πραγματικά πατριωτικό χρώμα και δημιούργησαν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για την εθνική μας εκδήλωση. 



Στην συνέχεια μετέβησαν μικροί και μεγάλοι απ' όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Πόλη της Αδελαῒδος όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την ηρωϊκή επανάσταση του 1821. Τα μεγάφωνα διελάλησαν τους εθνικούς ύμνους, έγινε η κατάθεση στεφάνων από όλους τους επισήμους και τα παιδιά παρήλασαν περήφανα για την καταγωγή τους, με το κεφάλι ψηλά, κρατώντας τις γαλανόλευκες σημαίες κάτω από τις επευφημίες των χιλιάδων παρισταμένων. 
Τους επίσημους εορτασμούς της Εθνικής γιορτής τίμησαν με την παρουσία τους ο Κυβερνήτης της Νοτίου Αυστραλίας κ. Hieu Van Le, ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας κ. Stephen Marshall, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Τέρενς Κουῒκ, ο Προεδρικός Αρμοστής της Κύπρου, κ. Φωτίου, η Υπάτη Αρμοστής της Κύπρου, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Νότια Αυστραλία κ. Γεώργιος Ψιάχας, η Δήμαρχος της Αδελαῒδος κ. Sandy Verschoor, ο Δήμαρχος West Torrens κ. Michael Coxon, κοινοπολιτειακοί και ομοσπονδιακοί Βουλευτές, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής της Τρίτης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Δάλλας, Πρόεδροι, μέλη και εκπρόσωποι διαφόρων ομογενειακών Συλλόγων, Αδελφοτήτων και Σωματείων και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Πεζικού, Ναυτικού και Αεροπορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails