________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/18/2019

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Γενεύη (φώτο)


Στον κατάμεστο από πιστούς ελληνικής, αραβικής, ρωσσικής, ρουμανικής, σερβικής, γεωργιανής και γαλλο-ελβετικής προελεύσεως, ετελέσθη στον εν Σαμπεζύ Γενεύης Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Παύλου η Θεία Λειτουργία της Εορτής της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου. 
Τον ιερουργούντα Αρχιερέα περιεστοίχιζε δεκάδα πρεσβυτέρων, που προήρχοντο από διάφορες ενορίες της Γενεύης και των περιχώρων της, όπως και δύο διάκονοι. 
Τους ύμνους της Εορτής έψαλαν εκ περιτροπής χοροί Ενοριών, στην ελληνική, την γαλλική και την ρουμανική, ενώ οι εκφωνήσεις έγιναν σε διάφορες γλώσσες. 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Αλεξάνδρος Σαντκόφσκυ, Προϊστάμενος της Γαλλοφώνου Ενορίας της Αγίας Αικατερίνης, που φιλοξενείται στην Κρύπτη του Σταυροπηγιακού Ναού του Αγίου Παύλου. 
Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας και προ της απολύσεως έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων κατά την τάξιν του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Η όλη ατμόσφαιρα των τελεσιουργουμένων, παρουσίαζε μια εν σμικρογραφία εικόνα της Εκκλησίας του «Γένους των Ορθοδόξων» που βρίσκεται (και πρέπει να βρίσκεται) έξω από εθνοφυλετικά στεγανά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails