________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/23/2019

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου 2019) η εκκλησία μας έλαβε μέρος σε αντιρατσιστική εκδήλωση και πορεία στο κέντρο του Μονάχου. Η πορεία άρχισε από την πλατεία Odeonsplatz και με ένα σταθμό στην Πλατεία των Θυμάτων του Ναζισμού, κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Μονάχου, την Marienplatz. 
Και στις τρεις πλατείες πολλοί ομιλητές-εκπρὀσωποι του Δήμου Μονάχου, της Βαυαρικής Βουλής και πολλών άλλων υπηρεσιών, οργανώσεων και συλλόγων, βροντοφώνησαν την κοινή τους βούλησή τους για μια ειρηνική συμβίωση, ισότητα, σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και δίκαιη συμμετοχή όλων, ανδρών και γυναικών, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσης, εθνικότητας, στο πολιτικό, εργατικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι του Μονάχου και αλλαχού. 
Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ιδιαίτερα στα θύματα της Νέας Ζηλανδίας, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και μίσους. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ των άλλων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ενσωμάτωσης του Δήμου Μονάχου, δικηγόρος Θεοδώρα Σισμάνη. 



Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος μετέβησαν σε Τζαμί του Μονάχου για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία. Τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο πρόεδρος της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας DITIB της Νοτίου Γερμανίας, κ. Önder Yildiz και τους οδήγησε στο χώρο όπου οι μουσουλμάνοι, τουρκικής καταγωγής, ετοιμάζονταν για την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής. 
Ο προϊστάμενος-Ιμάμης χαιρέτισε επίσης εγκάρδια τους δύο επισκέπτες και τους παρεκάλεσε να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό. Τόσο ο π. Γεώργιος Σιώμος, όσο και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης τόνισαν στον χαιρετισμό τους, το ότι μετέχουν στο πένθος των μουσουλμάνων πιστών και ότι καταδικάζουν το ρατσισμό, ως μία ιδεολογία και πράξη που αντιτίθεται στο θέλημα του Θεού. Είναι αξιοσημείωτο το ότι ο δεύτερος στην τάξη ιμάμης κήρυξε και σε τουρκική και σε σε γερμανική γλώσσα. Όλοι οι μουσουλμάνοι πιστοί ευχαρίστησαν θερμά τους δύο κληρικούς και τους προσκάλεσαν και σε μελλοντικές τους κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. 
π. Απόστολος Μαλαμούσης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails