________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/12/2019

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Kemal Arı, Manoli'nin Gözyaşları (Mübadele ve Şirince)


Πασχάλης Βαλσαμίδης 
Επίκουρος Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
Kemal Arı, Manoli'nin Gözyaşları (Mübadele ve Şirince) [Τα δάκρυα του Μανώλη (Η Ανταλλαγή και ο Κιρκιντζές)], Εκδοτικός Οίκος Kitapana, İzmir 2018, σσ. 360. 
Ο Κεμάλ Αρή είναι καθηγητής του Πανεπιστήμιου της 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης. Γεννήθηκε στην Σαμσούντα το 1965. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αγκύρας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της 9ης Σεπτεμβρίου της Σμύρνης. Είναι ο πρώτος στην Τουρκία που ασχολήθηκε με την Ανταλλαγή των Πληθυσμών, που υπογράφτηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το 1923. Επίσης ασχολείται με την τουρκική ναυτιλία και του θαλάσσιου εμπορίου, με τη σύγχρονη ιστορία της Σμύρνης και με την κοινωνική ιστορία της Τουρκίας. Είναι ειδικός σε βιογραφίες και γνωρίζει την οθωμανική παλαιογραφία. Έχει γράψει πολλά βιβλία, επιστημονικά άρθρα, έλαβε μέρος με εισηγήσεις σε συνέδρια, έχει δώσει διαλέξεις στην Τουρκία και στο εξωτερικό και είναι γνωστός στο διεθνή επιστημονικό χώρο. 
Ο συγγραφέας τελευταία καταπιάστηκε με τον Μανώλη Αξιώτη (1894-1980) και με το χωριό Κιρκιντζέ. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό του Αϊδινίου της Μικράς Ασίας, με ιδιαίτερη τουριστική σημασία, το οποίο με το πέρασμα του χρόνου από τους κατοίκους έφτασε στο σημείο να λέγεται Çirkince (ασχημούλης).
Στη συνέχεια ολόκληρο το κείμενο με το σχετικό φωτογραφικό υλικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails