________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/23/2019

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ


Στο Λίβανο βρίσκεται από την προηγούμενη Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, όπου πραγματοποιούν συναντήσεις με τις θρησκευτικές αρχές της χώρας. 
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης υποδέχθηκε την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μονή Προφήτου Ηλιού, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Όρους Λιβάνου κ. Σιλουανό και τον Θεοφ. Επίσκοπο Χρυσουπόλεως κ. Κωνσταντίνο. Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και διορθοδόξων σχέσεων, με τον Πατριάρχη Αντιοχείας να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την αποστολή της Αντιπροσωπείας. 
Η συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη των Αρμενίων και Κιλικίας κ. Αράμ διεξήχθη σε θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν θέματα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και κυρίως η πορεία του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μετά των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών.
Εκ της Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails