________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2019

Σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής του «Οικουμενικού Φόρουμ Έρευνας» στο Ορθόδοξο Κέντρο του Σαμπεζύ


Φιλοξενούντος του εν Σαμπεζύ Γενεύης «Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου», πραγματοποιήθηκε από τις 18-20 Μαρτίου 2019 στους χώρους του Πατριαρχικού αυτού Ιδρύματος σύσκεψη μιάς ειδικής Επιτροπής του «Οικουμενικού Φόρουμ Έρευνας», η οποία στόχευε στην προετοιμασία ενός Συνεδρίου τον προσεχή Νοέμβριο, με το άκρως ενδιαφέρον θέμα: "Οικογένεια και Πίστη". 
Το εν λόγω Φόρουμ («Ecumenical Research Forum»-«(Arbeitsgemeinschaft Ökumenische Forschung») ιδρύθηκε το 1988 με πρωτοβουλία του καθηγητού Konrad Raiser, τέως Γενικού Γραμματέως του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) με σκοπό την παροχή ενός ανοικτού χώρου συζήτησης σε νέους επιστήμονες στους τομείς της θεολογίας και της ιεραποστολής, αλλά και παρουσίασης των εργασιών και των διδακτορικών ερευνών τους. Το Φόρουμ παρέχει επίσης την ευκαιρία για τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ νέων ερευνητών που προέρχονται από διάφορες χριστιανικές παραδόσεις, προκειμένου να προωθείται η έρευνα και η συνεργασία μελλοντικών στελεχών εκκλησιών και ακαδημαϊκών καθιρδυμάτων ανά την Ευρώπη. Μέσα σε αυτό, ακριβώς, το πλαίσιο οργανώνεται κατ΄έτος ένα Συνέδριο-Συνάντηση στην Ακαδημία Ιεραποστολικών και Οικουμενικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. 
Στο Συνέδριο του προσεχούς Νοεμβρίου για το οποίο έγινε λόγος, προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Peter-Ben Smit (Vrije Universiteit Amsterdam) και η καθηγήτρια Katherine Shirk Lucas (Institut Catholique de Paris). 


Την είδική οργανωτική Επιτροπή που συνήλθε στο Σαμπεζύ, αποτελούσαν η Λουθηρανή Miika Ahola (υπ. Δρ. Θεολογίας στο Ελσίνκι ), ο Μενονίτης Lodewieke Groeneveld (υπ. Δρ. Θεολογίας στο Montpellier), η Δρ. Estelle M. Sogbou (Λέκτωρ του Institut de Théologie des Dombes και αδελφή της ΡΚαθολικής Μοναστικής Κοινότητας Chemin Neuf) και ο ορθόδοξος Νικόλαος Αμανατίδης (απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπ. Δρ. στη Θεολογική Σχολή της Τυβίγγης). 
Οι ως άνω, έγιναν δεκτοί από τον Προϊστάμενο του Ορθοδόξου Κέντρου, Σεβ. Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο, πήραν την ευχή και ασπάσθηκαν το χέρι της ΑΘΠ, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, που βρισκόταν τις μέρες εκείνες στην Γενεύη, κατατοπίσθηκαν από τους Μ. Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Τσέτση και Γεώργιο Λαιμόπουλο για την ενεστώσα κατάσταση των Διαχριστιανικών σχέσεων και επισκέφθηκαν τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ, Πανιερ. Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails