________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/16/2019

Ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Αυστραλία


Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Νίκανδρος ευρίσκεται στην Δυτική Αυστραλία, στην Πέρθη, όπου ανεγείρεται Ι. Ναός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μόνη Τιμίου Προδρόμου Πέρθης. Η θεμελίωση του Ιερού Ναού έγινε τον Οκτώβριο του 2018 και οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γέροντας Παϊσιος είχε επισκεφθεί την Αυστραλία το 1977, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, με τον οποίο διατηρούσε πολυχρόνιο πνευματικό δεσμό. 
Στην Ιερά Μονή εδώ και 14 χρόνια έχει εγκατασταθεί νέα αδελφότητα, με Ηγούμενο τον Αρχιμ. Ευάγριο. Οι μοναχοί της Ιεράς Μονής έχουν αναπτύξει, εκτός από τα καθαρώς μοναχικά τους καθήκοντα, το κοινωνικό πρόσωπο του μοναχισμού. Έχουν αγκαλιάσει τα νέα παιδιά της Πέρθης με ομιλίες στα αγγλικά και με την εκμάθηση της αγιογραφίας όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. 
Αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το βράδυ, κατά την ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Θεοφιλέστατος κ. Νίκανδρος θα χειροθετήσει Αναγνώστες δύο νέους, πνευματικά παιδιά της Μονής. Τον αυστραλιανής καταγωγής δόκιμο Μόναχο Ααρών, και τον Ρουμανικής καταγωγής ιεροψάλτη Ιωάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails