________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/12/2019

Ο Βασιλεύς Φίλιππος του Βελγίου παρών στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο της Κυριακής της Ορθοδοξίας στις Βρυξέλλες


Η Α.Μ. ο Βασιλεύς Φίλιππος του Βελγίου θα παραστεί στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. 
Το εν λόγω Διορθόδοξο Συλλείτουργο διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής εις ανάμνηση του Θριάμβου της Ορθοδοξίας και την αναστήλωση των ιερών εικόνων στην Ορθόδοξη παράδοση, μετά την περίοδο της εικονομαχίας μεταξύ 8ου και 9ου αιώνος.
Το τρέχον έτος η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και Εξαρχία Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου εορτάζει με λαμπρότητα τα πενήντα έτη από την ίδρυσή της. 
Στο Διορθόδοξο Συλλείτουργο θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο μόνιμος επίσημος εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο βασίλειο του Βελγίου, συμπαραστατούμενος από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους των διαφόρων Ορθόδοξων παρουσιών στο Βέλγιο. 
Έξι χορωδίες διαφόρων μουσικών εκκλησιαστικών παραδόσεων και γλωσσών θα αποδώσουν τους ύμνους της ημέρας. 
Στα πλαίσια των εορτασμών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιερά Μητροπόλεως η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στα τρία κράτη του Μπενελούξ τον προσεχή Νοέμβριο για να τιμήσει με την υψηλή του παρουσία το μεγάλο αυτό γεγονός. 
Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου αριθμεί περί τις 40 ενορίες, με την χρήση διαφόρων γλωσσών στην λειτουργική πράξη, και περισσότερους από 50 κληρικούς, διαφόρων εθνικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails