________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/18/2019

ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Σε πανορθόδοξο κλίμα ενότητας, αλληλοσεβασμού και φιλίας εορτάστηκε απ’όλες τις ορθόδοξες Ενορίες Μονάχου η Κυριακή της Ορθοδοξίας. 
Το πρωί τελέστηκαν και στις τρεις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο, ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η περιφορά των αγίων Εικόνων, με ανάγνωση του Συνοδικού. 
Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικήτας Mansour, από την Ενορία του Αγίου Παϊσίου Μονάχου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Τζώρτζης, του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα. Είναι γνωστό ότι η αντιοχειανή ορθόδοξη Ενορία του Αγίου Παϊσίου Μονάχου δεν έχει δικό της ναό και άλλους χώρους και φιλοξενείται από ετών στην Ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου. Στην Λιτανεία των εικόνων πέριξ του Ναού συμμετείχε όλο το εκκλησίασμα και κυρίως παιδιά, κρατώντας εικόνες στα χέρια τους. 


Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας έλαβε χώρα για 15η συνεχή χρονιά η Πανορθόδοξη Συνάντηση των Χορωδιών των Ορθοδόξων Ενοριών Μονάχου. Η Πανορθόδοξη Συνάντηση των Χορωδιών λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εκ περιτροπής στις ορθόδοξες Ενορίες, με σκοπό τη βαθύτερη αλληλογνωριμία και καλλιέργεια των σχέσεων των εν Μονάχω ορθοδόξων εκκλησιών. 


Εφέτος η ρουμανική εκκλησία ήταν η φιλόξενος ενορία. Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Βερολίνου και Γερμανίας της Ρωσσικής Υπερορίου Εκκλησίας κ. Μάρκ, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κροστάνδης κ. Σοφιανός της Ρουμανικής Εκκλησίας, και οι ιερείς-προϊστάμενοι των Ορθοδόξων Ενοριών Μονάχου. Από πλευράς της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας μετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς και ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. 


Ο προϊστάμενος της ρουμανικής Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Alexandrou Nan καλοσώρισε τους επισκέπτες με μια μικρή εισαγωγή στο νόημα της Ορθοδοξίας και στα μηνύματα που σήμερα αυτή εκπέμπει. Ακολούθως σε κλίμα ενότητας και αγάπης οι χορωδίες των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, της ρωσσικής, σερβικής, ρουμανικής, βουλγαρικής γεωργιανής, αντιοχειανής και αρμενικής εκκλησίας, έψαλλαν στη δική τους γλώσσα και σύμφωνα με τη λειτουργική τους παράδοση ύμνους από το εκκλησιαστικό έτος. Η ρωσσική εκκλησία μετείχε με τρεις χορωδίες, του Πατριαρχείου Μόσχας, της Υπερορίου Ρωσσικής Εκκλησίας και της γυνακείας μοναστικής αδελφότητας της Αγίας Ελισάβετ. Ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του καλλίφωνου ιεροψάλτη κ. Ιωάννη Πηλιούρη και με συμμετοχή του καθηγητή του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, κ. Αθανασίου Βλέτση, απέδωσαν θαυμάσια ύμνους της Μεγάλης Σαρακοστής. Ο συντονιστής και "η ψυχή" της όλης διοργάνωσης, θεολόγος κ. Γεώργιος Βλαχώνης, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει σύντομα λύση στο πρόβλημα, για το καλό συμπάσης της Εκκλησίας. Μετά την εκδήλωση η ρουμανική ενορία παρέθεσε δεξίωση προς όλους. 
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails