________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/26/2019

Οι Μητροπολίτες Ρούσσε Ναούμ και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν διαδοχικά, σήμερα, Τρίτη, 26 Μαρτίου, οι Μητροπολίτες Ρούσσε Ναούμ, εκ της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. 
Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, που συνοδευόταν από κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, υπέβαλε τα σέβη του προς τον Παναγιώτατο και ζήτησε την πατριαρχική ευλογία με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πέντε ετών από την εκλογή του ως Μητροπολίτου Ρούσσε. Κατά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτατο παρέστησαν ο βουλγαρικής καταγωγής Αρχιμ. Χαράλαμπος Νίτσεβ, κληρικός της Ι.Μητροπόλεως Προύσης, καθώς και μέλη των Βουλγαρικών παροικιών της Πόλεως και της Αδριανουπόλεως. 


Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, ο οποίος συνοδευόταν από λαϊκούς συνεργάτες του. Ο Ιεράρχης, που διαποιμαίνει μία από τις πλέον ιστορικές Επαρχίες του Θρόνου, εκ των λεγομένων «Νέων Χωρών», ενημέρωσε τον Παναγιώτατο για τις λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Μητρόπολή του για τον Απόστολο των Εθνών Άγιο Παύλο, ο οποίος, στο πλαίσιο των ιεραποστολικών περιοδειών του, δίδαξε τον Ευαγγελικό Λόγο στην αρχαία πόλη των Φιλίππων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails