________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/06/2020

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ (ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2020)


Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία σήμερα, Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, επί τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. 
Κατά την Θεία Λειτουργία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο Γεώργιο Χριστοδούλου από την Αιγιαλούσα της Κύπρου, δρ. Θεολογίας, μετά από παράκληση του Αρχιεπισκόπου  Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. 
Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακειμ Οικονομικος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.6 Ιανουαρίου 2020 στις 9:00 μ.μ.

    Το φωτεινό και πάντοτε πονεμένο μεν αλλά ζωντανό Φανάρι, φώτισε για μια φορά ακόμα τον κόσμο και την κτίση με την σημερινή Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία ημέρα των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου, του Πατριάρχου του Γένους, της πονεμένη Ρωμηοσύνης και της Εκκλησίας των του Χριστού πενήτων. Το Φανάρι,όσο και να θέλουν ορισμένοι να το σβήσουν, αυτό συνεχίσει να καίει και να φωτίζει στα πέρατα της οικουμένης, τα μηνύματα της πίστεως και του Γένους. Χρόνια πολλά Παναγιώτατε, κλείστε τα αυτιά σας σε όλους όσοι πολεμούν και συκοφαντούν την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Η Μεγάλη Εκκλησία και εσείς μαζί με τους συνεργάτες σας, προχωρήστε τον δρόμο που σας έταξε ο Θεός και η Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails