________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/28/2010

Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε η Γενική Κυβερνήτης της Αυστραλίας Κουέντιν Μπράις η οποία επισκέφθηκε, χθες Τρίτη, την έδρα της πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.
Η κυρία Μπράις, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Μάικλ, συζήτησαν εκτενώς με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ζητήματα που άπτονται των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Θρόνου.
«Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να βρίσκομαι εδώ και να συναντώμαι με τον Παναγιώτατο, ο οποίος είναι μια πηγή έμπνευσης και κουράγιου καθώς και στήριγμα για τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» σημείωσε η κυρία Μπράις η οποία υπενθύμισε τους δεσμούς της με την ελληνική κοινότητα του Μπρίσμπεϊν, πόλη από την οποία κατάγεται.
Η Γενική Κυβερνήτης σημείωσε ότι ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά της Αυστραλίας είναι η πολυπολιτισμικότητά της, η οποία, όπως είπε και κατά την ιδιαίτερη συνάντησή της με τον Πατριάρχη, προάγεται και μέσω του διαλόγου των πολιτισμών και των θρησκειών.
Προσκάλεσε δε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί και πάλι την Αυστραλία σημειώνοντας ότι έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του στην χώρα αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Αυστραλία το 1996 ενώ πριν την εκλογή του την είχε επισκεφθεί άλλες δύο φορές προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνή εκκλησιαστικά συνέδρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails