________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/24/2010

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Με τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, ως είθισται, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον προς τιμήν του Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.
Του συλλείτουργου προέστη ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Πριγκηποννήσων Ιάκωβος και Σεβαστείας Δημήτριος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα.



Στο τέλος της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροθέτησε νέο Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου τον πρώην Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γεώργιο Καλαντζή.



2 σχόλια:

  1. Να μας αιτιολογησετε το γεγονος της χειροθεσιας για το συγκεκριμενο προσωπο. Ποια γεγονοτα δικαιολογουν αυτην την απονομη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.26 Ιανουαρίου 2011 στις 11:10 μ.μ.

    Η εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αποτελεί για την Μητέρα Εκκλησία ένα σημείο αναφοράς. Και είναι σημείο αναφοράς, αφού κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου ή την Δευτέρα ημέρα του Πάσχα, ανάλογα πότε εορτάζεται, πανηγυρίζει ο Πάνσεπτος Πατριαρχικός Ναός, ο πρώτος Ναός της Ορθοδοξίας στο Ιερό Κέντρο στο Φανάρι. Ο Θεός με τις πρεσβείες του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιφόρου, να φυλάττει εις αιώνας αιώνων τον Πατριαρχικό Ναό ασάλευτο, για να αποτελεί για όλους εμάς που ζούμε μακριά, μιά πηγή ευλογίας, και αγιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails