________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/24/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Στο Φανάρι έφθασε σήμερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, όπου τον υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων θα λειτουργήσει αύριο το πρωί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου. Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Νιχώρι είναι μετόχιο του Παναγίου Τάφου, πρόσφατα ανακαινίστηκε και αύριο με την Πατριαρχική Λειτουργία θα γιορταστεί η μνήμη του Αγίου (23 Απριλίου) και το γεγονός της ανακαίνισης.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είπε, μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συναντήσουμε τον Παναγιώτατο και να συζητήσουμε θέματα, τα οποία αφορούν από κοινού το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες».
Για τον ιδιαίτερο ρόλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τόνισε: "Το Πατριαρχείο σήμερα διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στο διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ιερουσαλήμ. Χάρις στο Πατριαρχείο η Παλαιά Πόλης της Ιερουσαλήμ τουλάχιστον διατηρεί το φυσικό δημογραφικό αυτής καθεστώς της".



Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχικό Γραφείο συμμετείχαν οι δύο Προκαθήμενοι και από πλευράς Οικουμενικού Πατριαρχείου οι ιεράρχες: Αμερικής Δημήτριος, Πέργης Ευάγγελος, Πρόεδρος της Επιτροπής Διορθοδόξων Σχέσεων και Φιλαδελφείας Μελίτων. Ενώ από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο Θαβωρίου Μεθόδιος.

3 σχόλια:

  1. Μια παράκληση ή ικεσία αν θέλετε προς την Α.Θ.Π.τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Βαρθολομαίο και την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολυμων Κύριο Θεόφιλο.Δώστε μια αξιοπρεπή λύση στο άχαρο θέμα του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων Κυρίου Ειρηναίου.΄Ο,τι κι αν του καταμαρτυρείτε, ακόμα κι αν είναι αλήθεια πολλά απ όσα ακούστηκαν για την ατυχή Πατριαρχεία του στην Αγία Πόλη,δε πρέπει να φαίνεται οτι η Εκκλησία τιμωρεί και εκδικείται με το πρόσχημα της δοκιμασίας.Σας καλώ να αναλογιστείτε τις συνέπειες από μια κακή έκβαση του σημερινού παράνομου και καταχρηστικού εγκλεισμού του,όπως τουλάχιστον εκείνος διατείνεται αλλά μάλλον έτσι είναι.Αν αιφνίδια πεθάνει δε θέλω να αναλογιστώ τις συνέπειες για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο και την Εκκλησία γενικώτερα.Αφήνω στην άκρη τις ποινικές και τις λοιπές ευθύνες που θα επιμεριστούν.Σίγουρα η Βασιλεύουσα και η Αγία Πόλη θα θεωρηθούν οι βασανίστριες και οι δολοφόνοι του.Γι αυτό ενεργείστε και βρέστε λύση.Ακόμα κι αν είναι σαλεμένος και νομίζει πως είναι ακόμα Πατριάρχης Ιεροσολύμων.Δώστε του την ευκαιρία ενός έντιμου περιθωρίου με τη θέση που δικαιούται : του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων.ΕΛΕΟΣ Παναγιώτατε και Μακαριώτατε! ΕΛΕΟΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ! Εύχεσθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΛΦΕ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΠ'ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήταν καλό να καταλάβουμε ότι (αν είναι πραγματικά έγκλειστος) στερείται στον21ο αιώνα αυτά που κάποιοι απολαμβάνουν. Είναι Πατριάρχης, άρα Αρχιερεύς; αφήστε τον να ιερουργεί! Είναι μοναχός; υποδείξτε του ένα Μοναστήρι να ζήσει αξιοπρεπώς! Είναι κατηγορούμενος; δώστε του το δικαίωμα να απολογηθεί. Είναι αθώος, θύμα συκοφαντίας; αφήστε τον να μιλήσει. Και επιτέλους, ας τον ακούσουμε! Θέλετε να απαλλαγείτε από την παρουσία του; αφήστε τον να ζήσει σαν άνθρωπος! Θα το εκτιμήσει και θα σας εκτιμήσουν. Είναι τραγική η εικόνα ενός Πατριάρχη πίσω από τα κάγκελα! Και πάντως, δώστε κάποια απάντηση. Γιατί όλα αυτά στην Αγία Γη; Γιατί εκεί που γεννήθηκε, έζησε, κήρυξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε η Αγάπη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails