________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/08/2013

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

φωτογραφίες: Artun Tokatlıogluya 

Την περασμένη Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου της Κοινότητος Νεοχωρίου του Βοσπόρου. 
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου καὶ Περιστάσεως Ειρηναίου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Βοσπόρου. Κατά την ακολουθία του Εσπερινού έψαλε η χορωδία “Βυζαντινόν Αναλόγιον Καλαμαριάς” υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. Αντωνίου Πετρόπουλου. 
Την κυρία ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, και η Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος του Αγίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου. Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλε η χορωδία του “Εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως” υπό την διεύθυνση του Μουσικολ. Δημοσθένη Παϊκόπουλου, Άρχοντος τέως β´ Δομεστίκου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. 
Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα. 
Την πανήγυρη επιμελήθηκαν με μεράκι ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος Νεοχωρίου Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος και τα μέλη της Εφοροεπιτροπής.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.12 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:54 μ.μ.

    Ένας ακόμα Ναός του Αγίου Νικολάου, εόρτασε πρίν από λίγες ημέρες. Είναι ο Ναός του Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Βοσπόρου. Ένας Ναός όμορφος, ανακαινισμένος, λαμπρός, εκπέμποντας από τα μεγαλεία των περασμένων, αλλά όχι χαμένων της Ρωμηοσύνης. Είναι σημαντικό, ότι οι Ναοί της Πόλεως και των παρακειμένων Μητροπόλεων, έχουν ανακαινιστεί, λάμποντας από αίγλη και ομορφιά. Όλοι αυτοί οι Ναοί, μαρτυρούν την παρουσία των Ρωμηών της Πόλεως εν γένει, μαρτυρούν την αγάπη και την πίστη στα ιερά και όσια της Φυλής και του Γένους μας, μαρτυρούν όμως και το πείσμα της Ρωμηοσύνης να παραμείνει εκεί στα αγιασμένα χώματα της Βασιλίδος των Πόλεων και να συνεχίζει την ιστορία και την παράδοση. Ο Θεός να ευλογεί τον Άγιο Μυριοφύτου κ. Ειρηναίο και τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς, ώστε με το ιερό αυτό πείσμα, διαψεύδοντας για μία φορά ακόμα τις Κασσάνδρες, να αναδειχθούν άξιοι συνεχιστές όλων των προ ημών. Σεβασμιώτατε πολλά τα έτη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails