________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/24/2014

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)


Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου η πόλη της Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία. 
Ο Πατριάρχης έφθασε οδικώς μέχρι τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και 28ης Οκτωβρίου όπου άγημα του Στρατού και οι επικεφαλής της Αστυνομίας απέδωσαν τιμές. 
Συνοδευόμενος από τον πάντα από τον Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονα και τον Δήμαρχο της πόλης, κατευθύνθηκε προς την Κεντρική Πλατεία όπου είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την τελετή που ακολούθησε, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί χειροκροτώντας και επιχειρώντας να δουν από κοντά τον Πατριάρχη και να λάβουν την ευχή του.


Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέβηκε στο βήμα και κατά τη διάρκεια της προσφώνησης του καλωσόρισε τον Πατριάρχη στην πόλη, λέγοντας πως η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής συμβάλει στην ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που ο Πατριάρχης αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη. 
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Πατριάρχης στέλνοντας το δικό του μήνυμα ειρήνης προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Στην τελετή υποδοχής του Πατριάρχη το παρών έδωσε και ο Μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου τον οποίο ασπάστηκε ο κ. Βαρθολομαίος λίγο πριν ανέβει στην ειδική εξέδρα. Κατά μήκος της πλατείας είχε τοποθετηθεί κόκκινο χαλί προς τιμήν του Πατριάρχη ενώ ιερείς της περιοχής σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα δεξιά και αριστερά του χαλιού.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος σε δήλωση του τόνισε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποτελεί πηγή έμπνευσης και ελπίδας για εκατομμύρια χριστιανούς. «Μας δίνει δύναμη και μας φωτίζει για να τολμήσουμε να υπερβούμε τα στενά όρια των προσωπικών φιλοδοξιών και να εργαστούμε όλοι μαζί για να πραγματώσουμε την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. 
Ο κ. Δημαρχόπουλος προσέφερε στον κ. Βαρθολομαίο ως δώρο έναν πίνακα με την πόλη της Ξάνθης, ενώ αμέσως μετά την τελετή υποδοχής ο Πατριάρχης μετέβη στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails