________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/29/2018

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσε Επετειακές Εκδηλώσεις για τα Εκατό χρόνια από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τις εκδηλώσεις τιμά με την Υψηλή Παρουσία Του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος θα συλλειτουργήσει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου μαζί με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο. 
Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο επισκέφθηκε τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου. Ο Πατριάρχης του Γένους, ο «Πράσινος Πατριάρχης», «ο Φίλος της Οικολογίας», ευλόγησε τον περιβάλλοντα, της λιμνοθάλασσας, χώρο, αναπέμποντας ικετήριο ωδή στον Δημιουργό της κτίσης.
Προηγήθηκε της δέησης ο Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος «σε ένα ξέσπασμα ψυχής» μίλησε για την ομορφιά της λιμνοθάλασσας, η οποία μένει όμως εγκληματικά παραθεωρημένη και αναξιοποίητη. Στη συνέχεια, ο Πρώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναφέρθηκε στην ομορφιά της δημιουργίας και στηλίτευσε τη «βουλιμική και άπληστη διάθεση των ανθρώπων, οι οποίοι δεν διαχειρίζονται τα αγαθά της γης ως οικονόμοι, αλλά ως ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το «πρωτόκτιστον κάλλος» και να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι. 


Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους σύγχρονους αγίους της Εκκλησίας, οι οποίοι διακρίνονταν για την αγάπη τους προς τη φύση και τα κτίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης και πολλοί βουλευτές συνόδευσαν τον Παναγιώτατο στο οδοιπορικό Του στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Μετά το Καλοχώρι, ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος και η συνοδεία τους κατευθύνθηκαν στην Επιχείρηση Χαλβαδοποιίας κ. Χαΐτογλου. Ο Πατριάρχης, αφού ευχήθηκε στον ιδιοκτήτη της Επιχείρησης τα καλύτερα, ευλόγησε τους εργαζόμενους στο τμήμα της παραγωγής του χαλβά. Το οδοιπορικό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε με την τέλεση των Εγκαινίων της «Εστίας Παπαγεωργίου«. 
Ο Πατριάρχης του Γένους τέλεσε τα εγκαίνια και εξήρε τη σπουδαιότητα της ανέγερσης του Γηροκομείου. Με ιδιαίτερη στοργή αναφέρθηκε στην περίοδο των γηρατειών και στη φροντίδα που πρέπει να επιδεικνύεται για να «περικρατείται το γήρας». Ο Σεβασμιώτατος, στην προσλαλιά του, ευχαρίστησε τους αδελφούς Νικόλαο και Λεωνίδα Παπαγεωργίου για τη γενναία προσφορά τους, καθώς και όλους όσοι, κληρικοί και λαϊκοί, κοπίασαν και μερίμνησαν για τη σύσταση του Γηροκομείου. 
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails