________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/11/2018

ΕΝΑ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΓΙΑ ΤΑ 180ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ


Φέτος συμπληρώνονται 180 χρόνια από την ανέγερση του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου και η Κοινότητα Νεοχωρίου στο Βόσπορο γιορτάζει την επέτειο με λατρευτικές ακολουθίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Στο πλαίσιο του εορτασμού κυκλοφόρησε και ένα καλαίσθητο τρίπτυχο, την επιμέλεια του οποίου είχε ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων και Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητας Νεοχωρίου και την γραφιστική εφαρμογή η εταιρεία Zarzonis Images του Γιάννη Ζαρζώνη από την Θεσσαλονίκη.
Το τρίπτυχο αυτό θα διανεμηθεί ως ευλογία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο την προσεχή Κυριακή 16 Δεκεμβρίου (Κυριακή των Προπατόρων), οπότε και ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου.
Το επετειακό φυλλάδιο περιλαμβάνει σύντομο ιστορικό του ναού σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, τουρκικά και αγγλικά) και το ιστορικό διάταγμα του Σουλτάνου Μαχμούτ Β' με το οποίο δόθηκε η άδεια για την ανέγερση του σημερινού ναού.
Το παραθέτουμε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails