________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/26/2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ (ΦΩΤΟ)


Με την δέουσα κατάνυξη και σε ατμόσφαιρα Φαναριωτική εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Παύλου στο Σαμπεζύ Γενεύης. 
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, συμπαραστατούμενος από το ιερατείο της Θεοσώστου Επαρχίας του και από κληρικούς Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ινστιτούτου Ορθοδόξων Σπουδών.
Πλήθος κόσμου από την Γενεύη, τις παρακείμενες Γαλλικές πολίχνες, αλλά και την Ελλάδα, συμμετείχε στην εόρτιο αυτή Ευχαριστιακή σύναξη και μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά την πανηγυρική αυτή Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Ελβετίας, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εμπλουτίσει με νέα και δυναμικά στελέχη την λαχούσαν αυτώ Εκκλησιαστική Επαρχία, αλλά και το εν Σαμπεζύ Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του οποίου είναι Προϊστάμενος, προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Γαβριήλ (κατά κόσμον Nodar Baratashvili). 
Ο νεοχειροτονηθείς προέρχεται από την Τιφλίδα της Γεωργίας, είναι τελειόφοιτος του εν Σαμπεζύ Ινστιτούτου Ορθοδόξων Σπουδών, τυγχάνει δε πνευματικό τέκνο του Μέγα Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσέτση, ο οποίος και επέδωσε στον Μητροπολίτη Ελβετίας την ειθισμένη Κανονική Συμμαρτυρία. 
Σημειωθήτω ότι της χειροτονίας προηγήθη η τεταγμένη μοναχική κουρά του νέου διακόνου στο επ΄ονόματι του Αγίου Νικολάου τιμώμενο Ναΐδιο του Επισκοπείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails