________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/27/2021

"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΚΡΙΤΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Kοινωνική κρίση και Πανδημία», οι Εκδόσεις Πορφύρα-Ακρίτας σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, πραγματοποίησαν διαδικτυακή συζήτηση με το ίδιο θέμα.
Αφορμή για την έκδοση αποτέλεσαν τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κρήτης (2016), που αφορούν στη μελέτη και ανάδειξη της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων ποιμαντικών προβλημάτων. 
Θέματα όπως: Ο ρόλος της θρησκείας στον δημόσιο χώρο, η σχέση Εκκλησίας και Κράτους, η διαφορά μεταξύ πατριωτισμού και ρατσισμού, η ένταση μεταξύ Πίστης και Επιστήμης, φανερώνουν τον προβληματισμό της περιόδου αυτής και τις σκέψεις που οδηγούν στην ανάδειξη του «κοινωνικού» ήθους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή την αξία του ανθρώπινου προσώπου και τον σεβασμό σε κάθε άνθρωπο που είναι η εικόνα του Θεού. 
Περισσότερα για την έκδοση δείτε σε ανάρτησή μας εδώ
Στη συζήτηση συμμετείχαν: 
-  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. 
- Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. 
- Χριστόφορος Αρβανίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Πατριαρχικής και Ανώτατης Ακαδημίας Κρήτης.
- Bασιλική Μαυροσκά, Επίκουρη Καθηγήτρια Δογματικής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.   
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου. 
Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails