________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/18/2021

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα (ΦΩΤΟ)


Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, συμπροσευχήθηκε στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα, Δημοσιογράφου και Πατριαρχικού Φωτογράφου. 
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος. 
Στο Μνημόσυνο παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Γέρων Πριγκιποννήσων κ. Δημήτριος, Τρανουπόλεως κ. Γερμανός, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Προύσης κ. Ιωακείμ, και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Αραβισσού κ. Κασσιανός, και Τράλλεων κ. Βενιαμίν. 
Επίσης, οι Μοναχοί κ.κ. Επιφάνιος και Μωυσής, εκ μέρους των Ι. Μονών Παντοκράτορος και Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Κληρικοί της Ι. Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και όμορων Μητροπόλεων, εκ μέρους της Αδελφότητας Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος» ο Γενικός Γραμματέας της, Ελλογιμ. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους της Μ.τ.Χ.Ε., καθώς και φίλοι του μεταστάντος από την Πόλη και το εξωτερικό. 
Ακολούθως, στη επιμνημόσυνη δεξίωση που παρετέθη, ο Παναγιώτατος μίλησε για τον αείμνηστο Νικόλαο Μαγγίνα, για τον ανιδιοτελή και αγνό χαρακτήρα του και την προσφορά του προς την Μητέρα Εκκλησία. 
photo: Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails