________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/20/2019

ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Θα συντρίψουμε τις σχισματικές και αιρετικές προσπάθειες του Βαρθολομαίου»


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
«Θα συντρίψουμε τις σχισματικές και αιρετικές προσπάθειες του κ. Βαρθολομαίου», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που υπάρχουν στο διαφημιστικό βίντεο της ημερίδας με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στην Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται από αποτειχισμένους, ακοινώνητους και σε αργία κληρικούς της Βορείου Ελλάδος, με την συμμετοχή των κληρικών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου (Μητρόπολη Πατρών) και Άγγελου Αγγελακόπουλου (Μητρόπολη Πειραιώς). 
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι στο διαφημιστικό βίντεο φαίνεται και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος θεωρείται από τους διοργανωτές ως «αρχιτέκτονας» της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Στην ημερίδα θα μιλήσει και ο Χαράλαµπος Μηνάογλου, ∆ρ. Νεότερης Ιστορίας, ο οποίος δίνει, με το θέμα του, το στίγμα της ημερίδας: «Το Φανάρι ως πιόνι της αµερικανικής πολιτικής :Οι γεωπολιτικές συνέπειες του ουκρανικού σχίσµατος».
Δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι η εν λόγω «πολεμικού χαρακτήρα» ημερίδα δεν έχει την στήριξη της Μόσχας, αν λάβει υπ’ όψη του ότι κείμενα του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, που υπεραμύνονται των ρωσικών θέσεων και ασκούν δριμεία κριτική στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails