________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/26/2019

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΣΤΟ "ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ"


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος κατά το διάστημα της διακονίας του έχει ταξιδέψει δεκάδες φορές προς όλες τις κατευθύνσεις της χώρας της Ο.Δ. της Γερμανίας και γνωρίζει όλες τις περιοχές της λεπτομερώς. Δεν περνάει εβδομάδα που να μην χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τις δημόσιες συγκοινωνίες. Έχει περάσει ως επιβάτης σχεδόν απ’ όλα τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Γερμανίας. Προσωπικό οδηγό δεν έχει. Προτιμά ο μισθός του οδηγού να διατίθεται για την κάλυψη κάποιου εφημεριακού κενού, παρά να εξυπηρετείται ο ίδιος στις μετακινήσεις του. 
Παρόλο λοιπόν, που μέσα στη Γερμανία ταξιδεύει μονίμως, πολύ δύσκολα θα ταξιδέψει για το εξωτερικό και ιδιαιτέρως για λόγους αναψυχής. Μόνο για υπηρεσιακούς λόγους το κάνει, χωρίς ουδέποτε να το επιδιώκει. 
Μία υποχώρηση σε αυτή του την τακτική έκανε, όταν του ανέθεσε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να τον εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, διότι είναι πλήρως αφοσιωμένος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και στο «δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα, τον μεγάλο Οικουμενικό Πατριάρχη», όπως χαρακτήρισε τον Παναγιώτατο σε ομιλία του στο επίσημο δείπνο της ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, τον οποίο όπως επίσης ο ίδιος είπε, γνωρίζει καλύτερα από τον εαυτό του, εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έζησε για αρκετό χρονικό διάστημα στην Γερμανία, κατά την περίοδο των σπουδών του. 


Είχε λοιπόν λόγους να αντιταχθεί στην μέχρι τώρα τακτική του και όχι απλά να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά να κάνει και υπεραντλατικό ταξίδι. 
Ο ίδιος δηλώνει πάρα πολύ ικανοποιημένος από το ταξίδι αυτό. Ένα από τα σημεία αυτού του ταξιδιού του που θεωρεί ξεχωριστό, είναι η επίσκεψή του, το «προσκύνημα» όπως ο ίδιος αποκαλεί στο «σημείο μηδέν» της Νέας Υόρκης εκεί που υπήρχαν οι δίδυμοι πύργοι, στον ανεγειρόμενο ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε καταστραφεί ολοσχερώς με το τρομοκρατικό χτύπημα στους δύο πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2011. Η δυνατότητά του να εισέλθει στον υπό ανέγερση ιερό ναό του προκάλεσε δέος. Προσευχήθηκε για τις ψυχές των θυμάτων που δολοφονήθηκαν στο τρομοκρατικό αυτό χτύπημα. Προσευχήθηκε και για την επικράτηση της ειρήνης του Θεού σε όλο τον κόσμο. Εντυπωσιασμένος από τον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Νικολάου δήλωσε ότι η αποπεράτωσή του, πέρα του γεγονότος ότι αποτελεί μνημείο των εκατοντάδων ψυχών που δολοφονήθηκαν σε αυτό το σημείο, είναι και «μεγάλη υπόθεση» για την Ομογένειά μας, αλλά και για την περιοχή ολόκληρη. 
Δεν γνωρίζουμε αν σε πιθανή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, αλλάξει τακτική όσον αφορά στα ταξίδια του στο εξωτερικό και παραστεί στα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου, είναι όμως κάτι το οποίο ολοψύχως ευχόμαστε!
Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails