________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/25/2019

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ


Στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποστέλλει κάθε χρόνο επίσημη Αντιπροσωπεία, όπως άλλωστε πράττει και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κατά την Θρονική Εορτή της Κωνσταντινουπόλεως (Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, 30 Νοεμβρίου). 
Φέτος, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει ως επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού κ. Ιώβ,  ο οποίος είναι Μόνιμος Εκπρόσωπος του  Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και συμπροεδρεύει στην Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 
Η Αντιπροσωπεία περιλαμβάνει, επίσης, τον Επίσκοπο Μελιτινής κ. Μάξιμο, βοηθό του Μητροπολίτου Γαλλίας και τον Διάκονο Βοσπόριο, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 
Η Αντιπροσωπεία του Φαναρίου θα γίνει δεκτή από τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 Ιουνίου και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το Ποντιφικό Συμβούλιο του Βατικανού για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας. 
Το Σάββατο 29 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία θα παραστεί στην επίσημη Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προστεί ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails