________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/22/2019

ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΚΦΩΝΗΤΟΥ

Παρών στην ημερίδα εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Πηγαίνει ένας νέος να εξομολογηθεί και λέει στον πνευματικό του ότι βάζει την μητέρα του να λέει ψέματα στο τηλέφωνο όταν τον ζητούν, προκειμένου να αποφύγει ανεπιθύμητους: «Δεν είναι εδώ, λείπει». 
Και ο πνευματικός τον συμβουλεύει «αγιοπατερικά»: «Θα βγαίνεις για λίγο έξω από το σπίτι την ώρα που η μητέρα σου θα λέει ότι λείπεις. Έτσι δεν θα πρόκειται για ψέμα». 
Αυτή την «πατερική» γραμμή τήρησαν σήμερα στην ημερίδα των Αποτειχισμένων εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ουκρανικό, οι δύο κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος που δεν είναι αποτειχισμένοι, αργοί και ακοινώνητοι, ενώ θα έπρεπε: ο Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, της Μητροπόλεως Πατρών, και ο Άγγελος Αγγελακόπουλος της Μητροπόλεως Πειραιώς. 
«Για λόγους ευνοήτους», όπως είπε ο αποτειχισμένος κληρικός Θεόδωρος Ζήσης, προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο βίντεο της ομιλίας του Αν. Γκοτσόπουλου, ενώ ο ίδιος ήταν παρών! Σε ερώτηση που του έγινε, μάλιστα, από άλλον ιερέα για το πώς κρίνει την στάση του μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου στο Ουκρανικό, εκείνος αρκέστηκε σε ένα «Δεν έχω απάντηση». 

Ο παριστάμενος στην ημερίδα Αναστάσιος Γκοτσόπουλος μίλησε μέσω βίντεο!

Ο κληρικός του Πειραιά Άγγελος Αγγελακόπουλος παρίστατο αυτοπροσώπως, αλλά την ομιλία του ανέγνωσε κάποιος κύριος, πάλι «για λόγους ευνοήτους». 
Η υποκρισία εδώ φτάνει στο απόγειό της. Καλά τους ανθρώπους τους κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα, μα κοροϊδεύουν, όμως, ξεδιάντροπα και τον Θεό στο οποίο υποτίθεται πως πιστεύουν; 
Και όλοι οι παριστάμενοι στην θλιβερή αυτή ημερίδα έψαχναν τρόπους για να «καθαιρέσουν» τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο! 
Τους εύχομαι να βρουν ένα …αμίμητο τέχνασμα «για λόγους ευνοήτους», ώστε να νιώσουν «αγιοπατερικώς» πεπληρωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails