________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/23/2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων (23-6-2019), στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Avanos ή Βάνεσα της Καππαδοκίας, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Κατάμεστος ο αύλειος χώρος του ναού από Ρωμιούς της Πόλης αλλά και προσκυνητές από την Ελλάδα. Επίσης, όμιλος προσκυνητών από την Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτου κ. Παϊσίου. Παρών και ο βοηθός της Μητροπόλεως Λέρου, Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.
Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Τύχων (Tikhon Mollard), επικεφαλής της «Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Αμερική» (OCA). 
Κατά την Θ. Λειτουργία ο Πατριάρχης προέβη και σε χειροτονία Διακόνου. 



2 σχόλια:

  1. Αρχιμ. Ιωακειμ Οικονομικος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κιτρους.24 Ιουνίου 2019 στις 1:11 μ.μ.

    Άξιος και πανάξιος ο πατριάρχης του γένους, για το ότι δια μια φορά ακόμα λειτούργησε στα αγιασμένα και αιματοποτισμένα χώματα της γης Μικράς Ασίας και μάλιστα στην αγιοτόκο Καππαδοκία. Αυτές οι ιερές αποδημίες του Πατριάρχου μας και πρώτου της υπ ουρανόν ορθοδοξίας μας, δείχνουν όχι μόνο το ενδιαφέρον του, αλλά και την αγάπη της μεγάλης εκκλησίας ώστε σε αυτά τα μέρη που ανθούσε ο ελληνισμός και η ρωμηοσύνη, μετά από σχεδόν εκατό χρόνια από την μαύρη χρονιά του 1922 σιωπής, όλα αυτά λειτουργούνται, και ακούγονται και πάλι οι ύμνοι της εκκλησίας μας. Ο Θεός να χαριτώνει να αγιάζει και να μακροημερεύει τον Πατριάρχη μας, ο οποίος θα γράφει στις σελίδες της ιστορίας και της εκκλησίας μας με χρυσά γράμματα. Παναγιώτατε πολλά καλά και ευλογημένα τα έτη και η πατριαρχεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη να νικά ορατους και αόρατους εχθρούς. Να είναι πολλά τα έτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails