________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/08/2019

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ενθρονίστηκε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ο νέος ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και η ιστορική Θεολογική Σχολή, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος. 
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία Αρχιερέων και ιερέων και μοναχών, ενώ το καθολικό της Μονής είχε κατακλύσει πλήθος κόσμου που κατέφθασε και από την Ελλάδα. 
Στο τέλος του Εσπερινού ο Πατριάρχης ενθρόνισε τον νέο ηγούμενο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, ομιλώντας καταλλήλως. 
Ο νέος ηγούμενος, Ερυθρών Κύριλλος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και την Αγία και Ιερά Σύνοδο και υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του.
Αύριο, Κυριακή 9 Ιουνίου, θα τελέσει την πρώτη Θ. Λειτουργία ως ηγούμενος ο Επίσκοπος Ερυθρών, ο οποίος, μάλιστα, άγει τα ονομαστήριά του, επί τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.




φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails