________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/15/2019

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στη Βουλή


Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα 15 Ιουλίου τρ. έτ. ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στη Βουλή της Νέας Νοτίου Ουαλίας, στο Σύδνευ. Ο Σεβασμιώτατος είχε ιδιαίτερη συνάντηση με βουλευτές του Κοινοβουλίου, με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. John Ajaka, ο οποίος προσωπικώς ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στους χώρους της Βουλής και στη βιβλιοθήκη, με τον Υπουργό Ασφαλείας κ. David Elliott και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. John Barilaro, ο οποίος και παρέθεσε γεύμα, εντός του κτιρίου, προς τιμήν του νέου Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας του. 
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τη σχέση Ορθοδόξου Εκκλησίας και Πολιτείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την πολιτειακή ηγεσία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σε παγκόσμιο και πανορθόδοξο επίπεδο, για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Ουκρανικό ζήτημα. 
Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε στο βιβλίο επισήμων επισκεπτών του Κοινοβουλίου. 
Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος προσεκλήθη τιμητικώς να παραστεί σε μία από τις επόμενες συνεδρίες της Βουλής, ενώ λίαν τιμητικές και επαινετικές ήταν οι δηλώσεις των πολιτικών στη συνέχεια προς τα μέσα ενημερώσεως και κοινωνικής δικτυώσεως, τόσο για την Ελληνική ομογένεια όσο και για το πρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails