________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/24/2019

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Βελγίου στις Βρυξέλλες


Την επέτειο των ονομαστηρίων του εόρτασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου και Απολογητού Αθηναγόρου του Αθηναίου.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος ιεράρχου, με την συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον ποιμενάρχη τους. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ευχαρίστησε τους παριστάμενους κληρικούς και λαϊκούς, αναφέρθηκε στην ζωή και την δράση του Απολογητού Αθηναγόρου και στην μεγάλη μορφή του αειμνήστου Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρου.



"Ο Απολογητής και Άγιος Αθηναγόρας ανήκει στην χορεία των αγίων των πρώτων αιώνων του χριστιανισμού, ο οποίος από εθνικός μεταστράφηκε στην αληθινή πίστη του Χριστού, έδωσε στην φιλοσοφική του σκέψη το νόημα και την ουσία του ευαγγελίου και υπεραμύνθηκε τους διωκόμενους χριστιανούς των πρώτων αιώνων με τα λόγια και τα συγγράμματά του... Το όνομα αυτό έφτασε σε εμένα για την μνήμη του μεγάλου Πατριάρχου Αθηναγόρου. Θα μεταφέρω τις σκέψεις μου πενήντα χρόνια πριν, όταν τον Αύγουστο του 1969, το έτος ιδρύσεως της Μητροπόλεώς μας, βρισκόμασταν οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη και θελήσαμε να συναντήσουμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα. Στο Φανάρι μάθαμε ότι ο Πατριάρχης βρισκόταν στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Έτσι, ανηφορίσαμε στον λόφο της Ελπίδας. Ήταν ημέρα Κυριακή και την Θεία Λειτουργία τελούσαν ένας αρχιμανδρίτης και ένας νεαρός διάκονος, ο Βαρθολομαίος. Τελείωσε η Θεία Λειτουργία και βγήκε ψηλός και ευθυτενής από τον Άγιο Βήμα ο Πατριάρχης. Εκεί τον γνωρίσαμε και μαζί με τον Πατριάρχη συνδεθήκαμε οικογενειακώς και με τον νεαρό διάκονο. Είκοσι χρόνια αργότερα ο νεαρός διάκονος ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας με χειροτόνησε σε διάκονο και μου έδωσε το όνομα Αθηναγόρας για να τιμήσει τον αείμνηστο Πατριάρχη, αλλά και να μου θυμίζει πάντοτε την πρώτη μας συνάντηση. Σήμερα, τον ευγνωμονώ για όλα όσα μου προσέφερε και με πολύ χαρά τον αναμένω, τον αναμένουμε όλοι μαζί, τον ερχόμενο Νοέμβριο για να εορτάσουμε με λαμπρότητα και δοξολογία προς τον Θεό το χρυσό ιωβηλαίο της Μητροπόλεως μας...".
Ακολούθησε δεξίωση στο ενοριακό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails