________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/13/2019

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΦΣΚΥ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης, ακαδημαϊκός, θα δώσει, στις 17 Αυγούστου 2019, μια διάλεξη στο Λονδίνο, με θέμα: «Η Ανθρωπολογία των Πατέρων και ο σύγχρονος κόσμος». 
Η διάλεξη θα δοθεί προς τιμήν του μακαριστού π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ (1893-1979), σπουδαίου θεολόγου του 20ού αιώνα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κοίμησή του. 
Ο Γέρων Περγάμου κ. Ιωάννης έχει δημοσιεύσει στο περιοδικό "Θεολογία" (τόμος 81, τεύχος 4ο, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2010) σημαντικό άρθρο με τίτλο: «π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ: ο οικουμενικός διδάσκαλος», στο οποίο ανατέμνει βασικές όψεις (π.χ. εκχριστιανισμένος Ελληνισμός, η αρχή της ελευθερίας, η Χριστολογία) του νεοπατερικού παραδείγματος του Ρώσου θεολόγου.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει στα τέλη Αυγούστου ένα συνέδριο για τον π. Γ. Φλωρόφσκυ στην Πόλη, με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails