________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/24/2019

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ: Δεοντολογικό ολίσθημα εκ μέρους τριών Μητροπολιτών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Εις γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου περιήλθε κοινή ανακοίνωση των Μητροπολιτών Λεμεσού, Κύκκου και Ταμασού, κ.κ Αθανασίου Νικηφόρου και Ησαΐα αντιστοίχως, η οποία δημοσιεύτηκε σε πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων της Αθήνας και με την οποία Κύπριοι δημοσιογράφοι απειλούνται με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 
Στην εν λόγω ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «αναληθή, ανυπόστατα, δυσφημιστικά και ψευδή» δημοσιεύματα για τη θέση των τριών Μητροπολιτών όσον αφορά το ζήτημα της εκχώρησης Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Το Δ.Σ. της ΕΣΚ θεωρεί ότι η επίμαχη ανακοίνωση συνιστά προληπτική λογοκρισία και επιχείρηση εκφοβισμού των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ εκ μέρους των τριών Μητροπολιτών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση στη συνέχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails