________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/27/2019

ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΟΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Φως Φαναρίου
Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την Πόλη και την Ελλάδα, τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, Αρχιερατική Θ. Λειτουργία  στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, στην Απολλωνιάδα της Προύσης. 
Προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Προύσης και Ηγούμενος της Ι. Μονής και Σχολής της Χάλκης, Θεοφιλ. Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους αδελφούς της Μονής της Αγίας Τριάδος και άλλους κληρικούς. 
Μετά την Θ. Λειτουργία σχηματίστηκε πομπή και στον προαύλιο χώρο του Ναού τελέστηκε η αρτοκλασία. 
Στο τέλος ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος προσέφερε άνθη στον εορτάζοντα τα ονομαστήριά του κ. Παντελεήμονα Βίγκα, Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. και στους προέδρους των πολιστικών συλλόγων. 
Στον χαιρετισμό του ο Επίσκοπος Ερυθρών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις τοπικές αρμόδιες αρχές για την άδεια τέλεσης της πανηγύρεως και την υποδοχή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος ως Μητροπολίτης Προύσης, άνοιξε τις εκκλησίες της Προύσας, "ως ελπιδοφόρος κληρικός του Οικουμενικού Πατριαρχείου".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails